שאלה - ציפרלקס, אלטרוקסין ותוספי מזון בהריון

השאלה:
אני בת 33. לפני כ-3 חודשים התחלתי להרגיש נפיחות בבטן, וכן עלייה במשקל - דבר שמפריע לי מאוד. אני סובלת מתת-פעילות של בלוטת התריס ונוטלת אלטרוקסין וכעת אני מאוזנת.

בבדיקת גסטרוסקופיה נמצא חיידק וטופלתי באנטיביוטיקה אך המצב לא השתנה. לאור זאת, הציע הגסטרואנטרולוג לבדוק אם מדובר במצב דחק שגורם לעלייה במשקל ובנפיחות.

אני מנסה להיכנס להיריון אך פוחדת מאוד מהשמנה. לדעת הפסיכולוג זו הסיבה לדחק. קיבלתי מרשם של ציפרלקס במינון של 1/2 כדור ביום + תוסף בשם אצטיל L קרניטין. אני נוטלת מגוון תוספי תזונה, ביניהם אומגה 3, ויטמין C, מולטי מייל, ויטמין D וחומצה פולית - כל אלה בנוסף לאלטרוקסין. אני סובלת מאוד מהעלייה במשקל ויותר מכך מהרגשת הנפיחות המעיקה והבלתי נסבלת.

האם יש סכנה בנטילת ציפרלקס לפני כניסה להריון או במהלכו? לדעתי איני סובלת מדיכאון, אלא רק ממצב גופי שהשתנה. האם צריך תקופת "ניקיון" מהכדור לפני הכניסה להריון?

כיצד יש ליטול את התרופות? את כולן יחד? האם תרופהאו תוסף תזונה מסוימים יכולים להפריע להשפעת האלטרוקסין או החומצה הפולית?


תשובה:


ציפארלקס היא תרופה השיית לקטגוריה C מבחינת ההמלצות לשימוש בהריון, שמשמעה שבמחקרים על בעלי חיים נמצאה שכיחות גבוהה של מומים מולדים בשימוש בתרופה, אך אין מחקרים בנושא על בני אדם. להערכתי, לאור זאת, לא מומלץ ליטול ציפרלקס בהריון, ולמיטב ידיעתי, יש להימנע מנטילת התרופה כמה חודשים (עד חצי שנה) לפני הכניסה להריון.

אין בעיה בנטילת תוספי המזון השונים ביחד עם האלטרוקסין או החומצה הפולית.

ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!