שאלה - אווסטין וטיפולים אחרים לסרטן המעי הגס

השאלה:
אשתי חולה בסרטן במעי הגס.
זו הפעם השניה שהמחלה חזרה, עברה ניתוח של כריתת הרחם והוצאה של הרקטום (סטומה קבועה). האם האווסטין יכול לעזור במקרה של טיפול כימותרפי שכנראה תצטרך לעבור?
האם יש אפשרות לטיפול לא קונבנציונלי?


תשובה:

אווסטין (Bevacizumab) היא תרופה לטיפול בסרטן, המדכאת התפתחות מואצת של כלי דם, ומנגנון הפעולה שלה מתבסס על העובדה כי סביב גידולים סרטניים מתפתחים כלי דם רבים, המספקים לגידול אספקת דם עשירה.
הטיפול באווסטין הוכח כיעיל בחולים הסובלים מסרטן המעי הגס עם גרורות, בשילוב עם טיפול כמותרפי.
מחקרים הבודקים את יעילות האווסטין בחולים ללא גרורות מתבצעים בכל רחבי העולם.

לא ציינת אם הישנות המחלה אצל אשתך היא חזרה מקומית (כלומר, במקום של הגידול הראשוני - במעי הגס) או שמדובר במחלה גרורתית (הופעת תאים סרטניים באיברים נוספים).

סל הבריאות מאשר שימוש בתרופה רק לטיפול בחולים עם סרטן המעי הגס עם גרורות במקום מרכזי אחד (כבד או ריאות) או בחולים עם סרטן הרקטום עם גרורות.
עליך להתייעץ עם האונקולוג המטפל באשתך, משום שרק לאחר הערכת התפשטות המחלה ניתן לקבוע אם הטיפול מתאים לה.

תמיד יש אפשרות לטיפול לא קונבנציונלי. קיימים סוגים רבים של תחומים: דיקור, הומאופתיה, צמחי מרפא ועוד ועוד.
מרבית האונקולוגים אינם מעודדים טיפול כזה במקביל לטיפול כמותרפי.
קשה לי להמליץ לך על טיפול משלים, שכן איני בקיאה ברפואה אלטרנטיבית. כדי לבדוק את אופציות הטיפול - עליך להיוועץ ברופא לא קונבנציונלי.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!