שאלה - על ערכה לקביעת יום הביוץ

השאלה:
בעבר היו לי שתי הפלות והריון מחוץ לרחם שהסתיים בטיפול תרופתי. שלושת ההריונות היו בתוך 9 חודשים.

לאחר ההריון החוץ-רחמי הורה לי הרופא למנוע הריון במשך שלושה חודשים. מאז המחזור שלי אינו סדיר. בעבר קיבלתי מחזור כל 29 יום. בחודשים האחרונים, לאחר שהפסקתי עם הכדורים ההפרשים היו: 31, 35, 30, ו-27 ימים.

בחודשיים האחרונים מדדתי חום לבדיקת מועד הביוץ וראיתי כי יש ירידה ועליה משמעותית בחום סביב היום ה-9 או 10 למחזור, והמחזור הבא הגיע לאחר 18 עד 20 יום מיום זה.

האם חייב להיות קשר בין הירידה בחום אצלי לבין ביוץ? האם ייתכן שהכדורים (אורתו-ציקלן) שיבשו משהו, ועדיין משפיעים על הביוץ?

האם אני צריכה לפנות לרופא שלי, או שעדיף לחכות שהגוף יאזן את עצמו?




תשובה:


ראשית, אני ממליצה לך לבדוק את יום הביוץ על ידי ערכת ביוץ. ערכות אלו ניתנות לקניה בכל בית מרקחת, והן הרבה יותר אמינות ממדידת חום הגוף.

לא הבנתי ממכתבך כמה זמן עבר מאז ההריון החוץ-רחמי שלך. אם עבר כבר הרבה זמן, ואת מתקשה להיכנס להריון, גשי לרופא המטפל. אם רק התחלת לנסות, אני מציעה לך להשתמש בערכות.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ