שאלה - על עקירות והשתלות שיניים ונטילת פוסלן

השאלה:
האם יש השפעה של נטילת פוסלן על עקירת שן או השתלת שן?


תשובה:


נושא זה נמצא במחקר רב לאחרונה, ובהחלט נצפה קשר בין נטילת ביספוספונטים (כדוגמת פוסלן) לבין עליה בשכיחות מחלות עצם (osteonecrosis) לאחר פעולות כירורגיות. פוסלן היא אחת התרופות הבטוחות לשימוש, והיא אינה מהווה התוויית נגד לביצוע פעולות כירורגיות, אם כי יש לשקול נושאים כמו כמה שנים נלקחה התרופה, מהו המינון, סיבוכים בעבר ועוד.

בהצלחה,

ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!