שאלה - אוסטאופורוזיס מלווה בעייפות והשמנה

השאלה:
אני בת 45. לפני כשנתיים אובחנתי באוסטאופרוזיס, ואני מטופלת בפוסלן ובסידן. האם זה מספיק? אילו בדיקות עלי לבצע כדי לבדוק שאין הידרדרות?

כמו כן אני מרגישה עייפות מתמדת ורצון לישון, וזה לא מתאים לאופי שלי. לאחרונה התחלתי להשמין ללא פרופורציה למזון שאני אוכלת. עברתי בדיקה של בלוטת התריס, ורמת ה- TSH שנמצאה אצלי היא 1. האם היא נמוכה ועלי לקבל טיפול? אם כן, מה רצוי? נבדקה גם רמת הכולסטרול שלי ואלה התוצאות: LDL 174.2 ו- HDL 35. האם יש לזה קשר לעניין ההשמנה והעייפות? מה עלי ליטול או לעשות על מנת לשפר את ההרגשה והנתונים?


תשובה:


השילוב של התרופה פוסלן עם תוסף סידן הוא מצוין, הן לצורך מניעה והן כטיפול למחלת האוסטאופורוזיס. מומלץ לשלב גם נטילת ויטמין D ופעילות גופנית מתונה. במקביל יש לבצע מעקב תקופתי אחר צפיפות העצם.

ערך ה- TSH שלך נראה תקין, אולם כדי לדעת אם תפקוד בלוטת התריס תקין, חסרים נתונים לגבי שאר תפקודי הבלוטה: רמת ה- FT3 ורמת ה- FT4. עייפות והשמנה יכולים להיות קשורים לתת-פעילות של בלוטת התריס.

ערך ה- LDL שלך גבוה מעט מן התקין ורמת ה- HDL בגבול התחתון. הקפידי על תזונה דלת כולסטרול.

לפי גילך, יתכן שאת מושפעת משינויים של גיל הבלות, אולם האבחנה המבדלת רחבה, ועל כן אמליץ לפנות לרופא המטפל המכיר את התמונה הקלינית המלאה להמשך מעקב וטיפול.

הרגישי טוב

ד"ר עופר לימונד - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!