שאלה - בדיקת נשיפה להליקובקטר פילורי

השאלה:
האם תוצאות של גסטרוסקופיה שנעשתה בשנת 2005 תקפות גם לאחר 4 שנים? אני סובלת מצרבות וריפלוקס ומירידה משמעותית ברמת הברזל, ורופאת גסטרו לא שולחת אותי לתבחין נשיפה, כי לפי דבריה, בדקו את החיידק לפני 4 שנים וזה אומר שאין סבירות שהחידק ישנו.

האם לא יכול להיות שפתאום כן יש חיידק ולכן כדאי לעשות תבחין נשיפה?

תבחין נשיפה היא בדיקה לא פולשנית, ואיני מוצא סיבה מיוחדת לכך שאינך מופנית לביצועה. ידוע שגם במצבים שבהם ניתן טיפול לחיידק הליקובקטר פילורי, יכולה להתרחש הידבקות חוזרת, או שהטיפול אינו מצליח, ואלה מזוהים בבדיקות חוזרות. התעקשי לעבור את הבדיקה, או עברי לרופא אחר.

ד"ר נחום ורבין




תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל