שאלה - מיגרנות וגלולות למניעת הריון

השאלה:
אני בת 24 ונוטלת גלולות למניעת הריון מגיל 17. עד לפני כחודש נטלתי יסמין, ולאחר ביקור אצל נוירולוגית עקב מיגרנות שהוחרפו בזמן האחרון, היא הציעה לי להחליף את סוג הגלולות לכאלה המכילות אסטרוגן במינון נמוך יותר. נרשמו לי גלולות מסוג מינס, ואני נוטלת אותם


תשובה:


מיגרנות הן אחת המחלות השכיחות הפוגעות באיכות החיים של צעירים ונשים. מנגנון הפעולה האחראי להתפתחות המיגרנה אינו ברור לחלוטין, אך נראה שהתופעה קשורה להתרחבות כלי הדם במוח. כמו כן, נמצא קשר בין התקפי מיגרנה לבין רמות האסטרוגן בדם.

לעיתים החלפת גלולות למניעת הריון מגלולות עם מינון אסטרוגן גבוה לגלולות בעלות מינון אסטרוגן נמוך מקלה את המצב. אבל במקרה שלך לא נראה שהחלפת הגלולות הועילה, אלא החמירה את התופעה, ובהחלט נראה שיש קשר בין השניים.

אני ממליצה בשלב הראשון לפנות לנוירולוג לבדיקה, ולאחר התייעצות עמו, לפנות שוב לרופא הנשים להתאמת אמצעי מניעה חלופי.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!