שאלה - בעיה של אקנה בנערה עם תפקודי כבד לא תקינים

השאלה:
בגיל 16 (שנת 2003) התחיל אקנה להתפשט לי בפנים, בגב ובידיים. כשפניתי לקבלת רואקוטן הרופא סירב מפני שערכי ה- GOT 127. GPT 147 GGT 55 CL-CHLORIDE 106.8 PROTEIN TOTAL 8.5 BILIRUBIN TOTAL 1.5 BILIRUBIN CONJUGATED 1.2 האקנה עבר, אבל הערכים ירדו אך לא לרמ


תשובה:
בגיל 16 (שנת 2003) התחיל אקנה להתפשט לי בפנים, בגב ובידיים. כשפניתי לקבלת רואקוטן הרופא סירב מפני שערכי ה- GOT 127.
GPT 147 GGT 55 CL-CHLORIDE 106.8 PROTEIN TOTAL 8.5 BILIRUBIN TOTAL 1.5 BILIRUBIN CONJUGATED 1.2
האקנה עבר, אבל הערכים ירדו אך לא לרמת הנורמה. ב-2006 פניתי לרופא למחלות כבד עם ערכי GOT 85 GPT 99 ובילירובין משני סוגיו (ישיר ובלתי ישיר) שנשאר כפי שהיה לפני 3 שנים, הרופא היה בטוח שזו מחלת וילסון ושלח אותי לבדיקות נוספות, הוילסון חזר שלילי, הפטיטיס a b c יצאו שלילי, אולטרסאונד כבד יצא תקין לגמרי, got 28 gpt 39, הכל חזר לנורמה. הרופא הפעם חשד שזהו כבד שומני ואסר עליי לאכול פחמימות ושומנים וכן מוצרי חלב, כמובן שלא עמדתי במשימה, אך הערכים נשארו תקינים עד לאחרונה (ספטמבר 2006). הערכים got 48 gpt 52 , אני הפסקתי את הטיפול מיוזמתי בגלל הערכים התקינים, והרופא המליץ לחזור כשהערכים שוב גבוהים, לעשות ביופסיית כבד, ולנסות לפתור את התעלומה.
אני כבר מיואשת, ולא מעוניינת לעבור שום ניתוח, וכן האקנה שוב חזר, ובלי הפניית רופא נשים התחלתי להשתמש בדיאנה 35 לטיפול באקנה. אני יודעת שאסור לי לצרוך כדורים מהסוג הזה, שכן במשך 3 שנים לא נטלתי שום כדורים, לא שותה אלכוהול, ואין במשפחתי אדם הסובל מתפקודי כבד (שתי אחיותי לקחו רואקוטן).
אנא אבקש את דעתכם בנושא בדחיפות.

נשמע שעברת בירור מקיף של ההפרעה בתפקודי הכבד, שכלל כמעט הכל, למעט ביופסיה.
רופא מומחה למחלות כבד הוא הכתובת הנכונה לבירור הזה, וחשוב שתמשיכי להיות אצלו במעקב.
ייתכן שאכן מדובר בכבד שומני (לא הצלחתי להבין אם הערכים אכן ירדו בעקבות השינוי בדיאטה שלך).

אני מבינה שהאקנה מאוד מפריע לך, אבל חשוב מאוד שתשמרי על הכבד שלך, ודיאנה 35, כמו גם רואקוטן, הן בהחלט לא בחירות נבונות, משום שמדובר בתרופות שאסורות באנשים עם הפרעה בתפקוד הכבד.
קיימות אופציות נוספות לטיפול באקנה - ביניהן טיפול מקומי ברטינואידים (משחות המכילות את החומר הפעיל שנמצא ברואקוטן) - שאינן גורמות לנזק כבדי.

בשלב הזה כדאי שתפסיקי לקחת את הדיאנה ותערכי בדיקת דם כדי לראות אם לא חלה עליה בתפקודי הכבד. אם חלה עליה כזאת - פני שוב אל המומחה למחלות כבד.
במקביל - פני אל רופא עור, כדי שתוכלי לטפל באקנה בלי לגרום נזק לכבד שלך.

בהצלחה.

ד"ר ליה עשת - אינפומד

[12/12/2006]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!