שאלה - הטיפול באוסטאוכונדרומה

השאלה:
לבני בן ה-7 גילו בצילום רנטגן "אקזוסטוזיס בגודל 1.7x3.0 ס"מ, עם בסיס רחב, מרקמו בלתי אחיד". נאמר שהממצא מתאים לאוסטאוכונדרומה, ושלא הודגם נזק גרמי נוסף. מהו גידול זה, והאם נכון לגשת גם לבדיקת מיפוי עצמות וגם לבדיקת CT? האם לא כדאי ל


תשובה:


אוסטאוכונדרומה או Exostosis הוא גידול גרמי שפיר עם מראה אופייני ברנטגן. בדרך כלל הממצא אקראי ומבודד, אף על פי שישנם מקרים שבהם יש ריבוי גידולים.

בדרך כלל הצורך לכרות את הנגע עולה כאשר הוא גורם בעיות מקומיות, כגון כאב ממוקם הנובע מלחץ על מבנים שכנים או קרבה לעור. על פי רוב אין צורך בבדיקת הדמיה נוספת כגון CT או מיפוי. ביופסיה נלקחת עם הוצאתו של הנגע.

בברכת בריאות שלמה,

ד"ר רונן בלכר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!