שאלה - טיפול בלייזר להסרת שיער בחולת לופוס

השאלה:
יש לי זאבת, ורציתי לדעת אם טיפולי לייזר להסרת שיער מסוכנים במצבי, או שאין ללייזר השפעה על המחלה.


תשובה:
לייעוץ חינם בנושא הסרת שיער פנה למומחה שלנו >>>


הדיעות חלוקות בנושא שעליו את שואלת. מחלת הלופוס (זאבת) היא מחלה שבה ישנה פוטוסנסיטיביות (רגישות לאור) של העור. אורכי הגל המסוכנים יותר הם בתחום UVB ו- UVA שאינם אורכי הגל של הלייזר, ולכן אין אזהרה חד-משמעית, אך מצד שני, כל החברות המייצרות את המכשירים מתריעות בפני השימוש בחולים הסובלים ממחלה עם מרכיב פוטוסנסיטיבי, כולל לופוס.

הייתי ממליצה לך להתייעץ עם רופא עור מומחה, וכן לבצע ניסיון על איזור קטן בגוף, ואחריו לעבור ביקורת. בכל מקרה, אין לעבור את הטיפול בזמן שהמחלה פעילה.

בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!