שאלה - גלולות למניעת הריון ואנטיביוטיקה

השאלה:
אני נוטלת גלולות פמינט למניעת הריון. עקב דלק גרון אני נוטלת גם את האנטיביוטיקה רפאפן. רק לאחר מגע מיני (אתמול) שמעתי שיש לאנטיביוטיקה השפעה על יעילות הגלולות למניעת הרין. האם לקחת פוסטינור? איך ממשיכים אחר כך לקחת גלולות?


תשובה:


נטילת אנטיביוטיקה עלולה להוריד את יעילות הגלולות למניעת הריון (בעיקר ממשפחת הטטרציקלינים וכן פניצילין, ריפמפיצין), ולכן מומלץ בזמן נטילת האנטיביוטיקה להשתמש באמצעי מניעה נוסף.

במקרה שלך לא נראה כי יש צורך לקחת פוסטינור. הקפידי להשתמש בעוד אמצעי מניעה עד לסיום השימוש באנטיביוטיקה. אפשרות אחרת היא להפסיק עם הגלולות בזמן נטילת אנטיביוטיקה ולחזור ליטול אותן עם היום הראשון של הווסת הבאה.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!