שאלה - עייפות וחולשה לאחר שימוש ברואקוטן

השאלה:
אני מטופלת ברואקוטן מזה שלושה וחצי חודשים, ובזמן האחרון אני חשה עייפות רבה וקושי להתעורר בבוקר. האם יש קשר בין התרופה לעייפות? עלי גם לציין כי בדיקות הדם היו תקינות וכן שאני עושה כושר (ריצה) פעם ביומיים. האם הפחתה של הכמות משתי גלולות לאחת תעזור?


תשובה:

אכן לתרופה רואקוטן (או בשמה הגנרי איזוטרטינואין - Isotretinoin) תיתכן תופעת לוואי של עייפות, ישנוניות ואף חולשה. ייתכן בהחלט כי העייפות שלך קשורה ללקיחת התרופה. כמו לגבי כל תרופה, יש לשקול תמיד את הצורך בה והתועלת שהיא מביאה לעומת תופעות הלוואי שנגרמות.

כדאי שתפני לרופא שרשם לך את התרופה, תדווחי לו על כך וביחד תחליטו מה לעשות, בהתאם לצורך שלך בה, המינון שאת נוטלת והסבל שנגרם לך מתופעות הלוואי.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!