שאלה - אני בן 58, חולה סוכרת ומטופל באינסולין. אני מטופל גם בתרופות להורדת לחץ דם, כולסטרול וטריגליצרידים. לפני כ-6 שבועות עברתי ניתוח שרוול לקיצור הקיבה. בעקבות הניתוח הצלחתי להוריד את כמויות האינסולין שאנ

השאלה:
אני בן 58, חולה סוכרת ומטופל באינסולין. אני מטופל גם בתרופות להורדת לחץ דם, כולסטרול וטריגליצרידים. לפני כ-6 שבועות עברתי ניתוח שרוול לקיצור הקיבה. בעקבות הניתוח הצלחתי להוריד את כמויות האינסולין שאני מזריק ואת מספר הזרקות, וכן לוותר על מספר תרופות


תשובה:


לחץ הדם שלך בהחלט נמוך, ומכיוון שציינת כי אתה סובל מתופעות לוואי כגון סחרחורות, הייתי מציעה לגשת לרופא המטפל ולהיוועץ עימו לגבי איזון לחץ הדם. חשוב לבדוק את לחץ הדם מספר פעמים ביום, במצב של שכיבה וישיבה, וכן לבדוק את הבדלי לחץ הדם בין שתי הזרועות.

אין סיכון בלחץ דם נמוך מלבד הסכנה שתאבד את שיווי המשקל וכתוצאה מכך תגרום לעצמך נזק. אולי כדאי להפסיק גם את הטיפול באוקסאר, וכך תגיע לאיזון טוב של לחץ הדם.

בהצלחה.

ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!