//

שאלה - התלבטות לגבי נחיצות אנטיביוטיקה לטיפול בפצעים

השאלה:
יש לי כמה פצעי הרפס באזור הסנטר והצוואר. הבחנתי גם בהתנפחות בלוטה בסנטר ועוד אחת על יד האוזן. בביקור אצל רופא העור קיבלתי משחת Viru-Merz וכן אנטיביוטיקה - אוגמנטין 875 מ"ג, 2 כדורים ליום במשך 7 ימים. ביקשתי הסבר מהרופא ושאלתי אם האנטיביוטיקה הכר


תשובה:


אין אפשרות לאבחן בעיות רפואיות בלא בדיקה פיזיקאלית של החולה. לכן, אני גם לא יודע אם מדובר בהרפס, כי משאלתך, אין אפשרות לדעת זו היתה האבחנה של רופא העור.

אני סבור כי רופא העור נתן את האנטיביוטיקה בשילוב המשחה, כי הוא חשב על זיהום משני המופיע בנגעים שבעור, ואם כך, דרוש טיפול באנטיביוטיקה.

בפעם הבאה, הייתי מציע לך לפנות לרופא אחר, כי מחובתו של כל רופא לתת לחולה הסבר על האבחנה, על דרך הטיפול, ועל נחיצות הטיפול, כמו גם לתת בידי החולה כלים לדעת מתי הטיפול אינו יעיל כדי לדעת אם עליו לחזור אחריו לרופא.

לגבי אמצעי ריפוי טבעיים, כרופא קונבנציונאלי, אינני יכול לענות על כך.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!