שאלה - טיפול הורמונלי לייצור זרע

השאלה:
היה לי אשך טמיר והוציאו לי אותו. בבדיקות זרע שבוצעו לא נמצאו זרעים כלל. יש לי רמת FSH גבוהה: 18. אנחנו לאחר ביופסיה אחת שלא הצליחה, מכיוון שלא נמצאו זרעים בטיפול, ואנו לפני ביופסיה נוספת. מה ההשלכות של נטילת הורמון בשם HMG לגברים? האם יש סיכוי שהוא


תשובה:


תחילה אדגיש ואומר כי אין באפשרותי לחזות את סיכויי ההצלחה של הטיפול המיועד, ואין באפשרותי לומר אם זהו הטיפול המומלץ לך, מכיוון שהבעיה אותה אתה מתאר היא מורכבת, וצריכה להיות מטופלת על ידי מומחים לפריון הגבר.

Human Menopausal Gonadotropin או HMG הוא הורמון המשפיע על פעילות השחלות והאשכים. משתמשים בו לעיתים קרובות בטיפולי פוריות, בעיקר אצל נשים. אצל גברים ההורמון גורם לעלייה ברמת הפרוגסטרון ולייצור של זרע. אבל תהליך ייצור הזרע יכול להימשך חודשים רבים מבלי שהתהליך בהכרח יצליח במאה אחוז.

את ה- HMG לוקחים בזריקות, אצל גברים בתדירות של פעמיים-שלוש בשבוע. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הטעם בטיפול ממושך זה, ובאיזה שלב כדאי להתחיל אותו.

בהצלחה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!