שאלה - מזה כשלוש שנים אני סובלת מהחיידק הליקובקטר פילורי. טופלתי פעמיים בטיפול המשולש ועברתי בדיקת גסטרוסקופיה, ובבדיקה מצאו שהחיידק פיתח עמידות לאנטיביטיקה, ואף גרם לדלקת בתריסריון. אף פעם לא הפסקתי לסבול

השאלה:
מזה כשלוש שנים אני סובלת מהחיידק הליקובקטר פילורי. טופלתי פעמיים בטיפול המשולש ועברתי בדיקת גסטרוסקופיה, ובבדיקה מצאו שהחיידק פיתח עמידות לאנטיביטיקה, ואף גרם לדלקת בתריסריון. אף פעם לא הפסקתי לסבול מהתופעות, וזה אף נהיה גרוע יותר. לא מזמן עשיתי שוב




תשובה:


החיידק הליקובקטר פילורי אכן נוטה לחזור לפעמים, במיוחד במקרים בהם נמצא כי החיידק עמיד לאנטיביוטיקות מסוימות. קודם כל יש להקפיד ליטול את הטיפול כדרוש ולסיים אותו. עוד דבר הוא לזהות את החיידק העמיד (על ידי תרבית מהביופסיה) ואז לקבל אנטיביוטיקה יותר ספציפית. לא ציינת אם ביצעת זאת ואם הטיפול החוזר כלל אנטיביוטיקה אחרת.

בקשר לסרטן הקיבה, ישנם מחקרים המראים כי יש קשר בין זיהום על ידי החיידק הליקובקטר פילורי לבין התפתחות סרטן הקיבה. הימצאות החיידק מגדילה פי 6 את הסיכוי לחלות בסרטן הקיבה.

טיפול להכחדת החיידק מוריד את הסיכוי לכך.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ