שאלה - מה הסכנה בחיסון נגד צהבת מסוג B למי שחוסנה בעבר

השאלה:
בתי בת 21 שעברה חיסון לפני 12 שנה לצהבת B לפני נסיעה לדרום אמריקה, נתבקשה לעבור מספר חיסונים וביניהם צהבת B . אתמול היא עברה חיסון ראשון מתוך השלושה בלי לבדוק האם היא מחוסנת. האם זה מסוכן? האם היה צורך לבדוק? והאם להמשיך את שני הנוספים?


תשובה:
אין סכנה בכך שהיא קיבלה את המנה הראשונה של החיסון. יש בכל מקרה המלצה לבדוק את רמת הנוגדנים לאחר 10 שנים מקבלת החיסון, ואם יש צורך לעשות זריקת "בוסטר" (קבלה של מנה אחת שתעלה את רמת הנוגדנים בדם). אולם סביר בהחלט שהיא לא זקוקה למנות הנוספות.

כדאי לעשות עכשיו בבדיקה של רמת הנוגדנים לנגיף הפטיטיס B בדם (לבדוק את ה- HBsAb ) ואם כייל הנוגדנים מספיק גבוה משמע שהיא מחוסנת.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!