שאלה - הרפס בתחילת הריון

השאלה:
אני בטיפולי IVF. יומיים לאחר ההחזרה הופיע הרפס באיבר המין שלי. הוא נעלם כעבור יומיים, ולאחר מכן הופיע אחר במקומו. האם יש בכך כדי להשפיע על הצלחת הטיפול או על ההתפתחות התקינה של העוברים שהוחזרו?


תשובה:


זיהום על ידי נגיף ההרפס מסכן את העובר בזמן הלידה, כלומר הוא יכול להידבק תוך כדי מעבר בתעלת הלידה. כאשר מדובר בהדבקה ראשונית, הסיכויים להדבקה גבוהים יותר. איני רואה סיבה לכך שההדבקה תסכן את הצלחת טיפול ה- IVF שלך, אך לא ציינת אם זוהי ההדבקה הראשונית, וכן מהו מצבך הבריאותי הכללי, ולכן אמליץ לך להיבדק.

שיהיה בהצלחה!

ד"ר קרן גלרון - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!