//

שאלה - גלולות המכילות פרוגסטרון בלבד

השאלה:
בעבר השתמשתי בגלולות למניעת הריון מסוג פמולן, מכיוון שגלולות אחרות גרמו לי לירידה בחשק. אני רוצה לחזור להשתמש בגלולות, אך נאמר לי שלא ניתן להשיגן עוד. האם יש גלולות דומות לגלולות אלו? קראתי כאן על סרזט, אבל סרזט גם מונע את הדימום הווסתי, ואני לא מעונ


תשובה:


החלופה המוצעת נקראת מיקרולוט, אך גם את הגלולות האלה יש ליטול ברצף, ורק לעיתים מתרחש דימום. כמו כן, כפי שאת ודאי יודעת, השימוש בגלולות המכילות פרוגסטרון בלבד מחייב משמעת נוקשה יותר, כלומר יש לקחת את הגלולה כל יום בדיוק באותה שעה, ו"פספוס" של גלולה אחת מבטל כמעט כליל את ההגנה.

אינני מכירה את ההיסטוריה הגינקולוגית והמיילדותית שלך, ולכן לא אוכל להמליץ על חלופה מתאימה.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!