שאלה - האם ילדה החולה באבעבועות רוח יכולה להדביק את אחותה התינוקת?

השאלה:
בתי בת ה-3 חלתה באבעבועות רוח. אחותה בת חודשיים בלבד. האם יש צורך בטיפול מונע? רופא ילדים המליץ לקחת סירופ על בסיס Acyclovir כמניעה למשך 7 ימים. היא יונקת ולי היה אבעבועות רוח. מיום שהיה לבת ה-3 חום השתדלתי עד כמה שאפשר להפריד ביניהן. לא היה מגע פ


תשובה:
התשובה הכנה והמדויקת ביותר היא "לא יודע". אבעבועות רוח יכולה להיות מחלה חמורה ביילודים, ואולם העובדה שהילדה יונקת ואת חלית כנראה מגינה עליה, כיוון שעדיין יש לה נוגדנים ממך שעברו דרך השליה. השימוש באציקלוביר למניעה נבדק, ונמצא שהתרופה אכן מפחיתה את הסיכון בהדבקה במידה ניכרת, ואולם לא ברורה ההשלכה של ממצאים אלה בילדה בת חודשיים שיונקת. מצד שני, התרופה היא כמעט נטולת תופעות לוואי, כך שהיא לא ממש מסכנת את היילוד גם אם אינה ממש עוזרת.

נגיף האבעבועות מדבק מאוד, כך שהפרדה לא ממש עוזרת, אבל בכל מקרה רוב הסיכויים שגם אם ילדתך הקטנה תידבק היא תפתח מחלה קלה בגלל הנוגדנים.

לסיכום, לתת אציקלוביר לא תהיה טעות, אם כי לא ברורה ההשפעה של מתן זה. רוב הסיכויים שילדתך החדשה לא תידבק, ואם תידבק תלקה במחלה קלה.

בברכת בריאות שלמה

דר' איציק לוי
מומחה בפנימית ובמחלות זיהומיות





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!