שאלה - נטילת סימבקור בהריון

השאלה:
אני מנסה כבר כשנה להיכנס להריון. אני עוברת סדרת בדיקות. במקביל, אני לוקחת באופן קבוע סימבקור להורדת רמת הכולסטרול במינון של 20 מ"ג. קראתי בעלון שאסור ליטול כדורים אלה בהריון. רציתי לדעת אם יתכן שכדורים אלה משבשים את הניסיון להרות, ואם נכנסתי ל


תשובה:


נטילת סימבקור לא מומלצת בזמן הריון, ולכן יש להפסיק ליטול את התרופה עם אבחון ההריון. יש נשים שמפסיקות את הטיפול כבר עם הניסיונות להיכנס להריון, אך אין זה הכרחי. אין עדויות לפגיעה עוברית בנשים אשר נטלו טיפול זה בתחילת ההריון באופן לא מכוון, ולכן אין צורך בפעולה מיוחדת מלבד להפסיק את הטיפול. הכדורים אינם ידועים כגורמים לבעיות פוריות, כלומר הם אינם מפריעים לכניסה להריון.

פרוגינובה היא תרופה המכילה אסטרוגן. מידע רב על תרופה זו תמצאי באינדקס התרופות של אינפומד:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=461




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!