שאלה - שימוש ארוך טווח בגלולות למניעת הריון - מינולט

השאלה:
אני משתמשת בגלולות מינולט כבר 3 שנים ללא הפסקה. א. האם זה מסוכן לא לעשות הפסקות עם הגלולות וליטול אותן לאורך תקופה כל כך ארוכה? ב. השבוע ניגשתי לבית-המרקחת לקנות חפיסה חדשה והרוקחת אמרה לי ש- "מינולט" ירדה מהמדפים - גילו משהו מסוכן בגלולות ? ג. מה


תשובה:

אם הינך בריאה ללא רקע אישי או משפחתי של מחלות סרטניות (בפרט שד, שחלות), הפרעות במערכת הקרישה, עישון כבד,אין חשש משימוש בגלולות ואין סכנה בשימוש ממושך גם לא מבחינת פוריות האישה.

משיחה שהיתה לי עם נציגת החברה שמפיצה את גלולות המינולט, המחסור היה זמני ומבחינות טכניות של אספקה בלבד. כיום ניתן להשיג אותן בבתי המרקחת.

מומלץ להתחיל ליטול את החפיסה הבאה ביום הראשון של הווסת הבאה.

אם יש לך חששות מהשימוש בגלולות, אני ממליצה לך לשוחח עם רופא/ת הנשים שלך ולשקול החלפה לסוג אחר או לאמצעי מניעה אחרים.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!