שאלה - הנני סובל מנשירת שיער כבר שנתיים. בתקופה האחרונה (כמעט שנה) הנני נוטל פר

השאלה:
הנני סובל מנשירת שיער כבר שנתיים. בתקופה האחרונה (כמעט שנה) הנני נוטל פרופסיה עם הצלחה כלשהי. בעקבות תרופה זו או סיבות אחרות שאינני מודע אליהן אני סובל מקושי רב בהשגת זקפה, ובנוסף איכות הזקפה, אם היא מגיעה, ירודה ביותר. האם זה בגלל הפרופסיה ? (אנ


תשובה:
הסיבה להפרעה בתפקוד המיני במקרה שלך יכולה להיות כתוצאה מכל אחת
מהתרופות אותן אתה נוטל, וכן בעקבות אותה טראומה אשר ציינת.

פרופסיה מעכבת את הפיכת הטסטוסטרון לנגזרת הפעילה שלו בגוף. התרופה
נמצאה יעילה להתקרחות הגברית. היא מגדילה את כמות השיער ומשפרת את
פיזורו על פני הקרקפת ב 75% מהגברים תוך שנתיים. אחת מתופעות הלוואי
שלה היא ירידה בליבידו, והפרעות בזקפה או שפיכה, אולם התופעה יחסית
לא שכיחה במינון המקובל של 1 מ"ג ליום.

הפרעות בתפקוד המיני קורות ב 3% מהנוטלים רסיטל .

ויאגרה עשויה לעזור, אולם אני ממליצה להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך
תחילה.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!