שאלה - טיפול באספירין לאוסטאואיד אוסטאומה

השאלה:
אני בן 33. לאחר שנתיים וחצי לערך של כאבים בקרסול לאחר נקע, פניתי לאורתופד מומחה וזה הפנה אותי לבדיקת CT ולבדיקת MRI. מתוצאות ה- MRI עלה חשד לאוסטאואיד אוסטאומה קטנה. האורתופד ביקש שאקח אספירין 500 מ"ג, 3 פעמים ביום, למשך כשבוע ימים. ולאחר מכן


תשובה:


אוסטאואיד אוסטאומה לעיתים מגיב לטיפול באספירין. נהוג לעשות "מבחן אספירין" כלומר, טיפול באספירין למשך תקופה מסוימת, ואם אכן יש הטבה, זה מכוון מאד לאבחנה של אוסטאואיד אוסטאומה, וכן ניתן להמשיך בנטילת אספירין לצורך טיפול.

ישנם מינונים שונים של אספירין שבהם משתמשים מרכזים שונים בעולם במקרים כאלה. יש הנותנים 200 מ"ג כל 6 שעות לתקופה ארוכה יותר, ויש הנותנים מינונים גבוהים יותר אך למשך זמן קצר יותר על מנת להעריך אם הטיפול מביא לשיפור.

בכל מקרה, המלצתי היא לוודא עם הרופא המטפל את המינון ואת משך הטיפול במינון זה.

תוכל לקרוא עוד על נושא זה כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_081409_9.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!