שאלה - נזק לרירית האף כתוצאה משימוש באוטריוין

השאלה:
אני בת 69. אינני יכולה לישון בלילה אם האף שלי לא פתוח לחלוטין, ולכן אני משתמשת בתרסיס אלרין או אוטריוין לאף לפני השינה. ברצוני לדעת מה הנזק הנגרם משימוש ממושך בתכשירים אלה. ניסיתי את תמיסות המלח למיניהן והן לא משפיעות עלי.


תשובה:


תופעות הלוואי נדירות כאשר משתמשים בקסילומטזולין (אוטריוין) לתקופות קצרות במינון המומלץ. עם זאת, בשימוש ממושך, התרופה עשויה לגרום לאיבוד חוש הריח, לנזלת אטרופית עם יובש ניכר ולבעיות קשות ברירית האף. לא מומלץ להשתמש באוטריוין לתקופה העולה על שבעה ימים.

במקום אוטריוין ניתן להשתמש בספריי סטרואידלי (שמכיל סטרואידים).

ד"ר שירי אורי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!