שאלה - ירידה ביעילות הגלולות בעת נטילת טופאמאקס

השאלה:
זה כשנה וחצי אני מקבלת Topamax במינון של 75 מ"ג ליום עקב מיגרנות קשות. לאחרונה התחלתי לקחת גלולות מסוג מינס, וקראתי שטופאמאקס מוריד את יעילותן. האם גם במינון יחסית נמוך כזה של הטופאמאקס נפגעת יעילות הגלולות? באינטרנט מצאתי מידע רק על מינון גבו


תשובה:


טופאמאקס מוריד את ריכוז האסטרוגנים, בסרום ובכך מוריד את יעילות הגלולות למניעת הריון. לא ראיתי בספרות הרפואית מידע על ההבדל בין מינונים שונים. ההמלצה היא להחליף תרופה זו באחרת או להשתמש באמצעי הגנה נוסף.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!