שאלה - שימוש באגיסטן בזמן התעברות

השאלה:
אני בת 31 ומנסה להיכנס להריון. התחלתי לסבול מפטריה בנרתיק 5 ימים לפני מועד הביוץ המשוער. נמנעתי מטיפול וגינלי בפטריה כדי לא לפספס את הזמן. עכשיו אני בערך יומיים אחרי הביוץ. האם טיפול וגינלי בפטריה עלול לפגוע בחלוקת התאים התקינה אם ההפריה הצליחה? אם כ


תשובה:


קודם כל, במשך כל ההריון וגם לפניו, חשוב לזכור שבריאותך חשובה לא פחות מבריאות העובר, מה גם שכאשר מדובר בזיהומים נרתיקיים יש סכנה ל"זיהום עולה" שעשוי לפגוע בעובר, ועל כן חשוב מאוד לאבחן אותם ולטפל בהם בזמן. לא ברור לי מדוע נמנעת מטיפול לפני הביוץ.

אני מניחה שאת מתכוונת לטיפול בנרות וגינליים מסוג אגיסטן (החומר הפעיל בהם נקרא קלוטרימזול). אם כך, הם אינם מפריעים לתהליך ההתעברות ואפשר להשתמש בהם. אינני יודעת מי אבחן שהבעיה אצלך היא פטריה. אם לא תחושי הטבה, כדאי מאוד שתפני לרופא/ת הנשים, מפני שיתכן שיש צורך בטיפול שונה.

שיהיה בהצלחה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!