שאלה - התלבטות לגבי ניתוח במעי הגס אצל אישה בת 80

השאלה:
אמא שלי בת 80 וסובלת הרבה זמן ובהפסקות מכאבים חזקים בבטן התחתונה ובמקביל מכאבי גב, ויש לה חוסר תיאבון ולעיתים בחילות, אך היא אינה סובלת משלשולים ומעצירויות. יש לה פגיעה בכליות ואנמיה. הרופאה נתנה לה ספסמלגין. היא אינה רוצה להתאשפז, כי פעם היתה בבית חולים בשל אותה בעיה והטיפול שניתן לה גרם לאנמיה שלה להחמיר, והתגלה בבדיקת אולטרסאונד חפץ קטן ממתכת שנשכח בשל רשלנות בעת ניתוח להסרת כיס המרה. האם זה הגורם לכאבים ואולי לדלקת?

הרופאים טענו שיש לפתור את בעיית הכאבים במעי הגס בניתוח קשה, שבו לא בטוח שאמי תשרוד. היא עשתה בדיקת דם סמוי בצואה ונתנו לה אז תרופות, שכן לא רצתה ניתוח. גם רופאת המשפחה מתנגדת בינתיים לניתוח. איך מטפלים בה והאם היא בסכנת חיים?

יתכן שהחפץ שהושאר בגופה של אמך הוא סיכת מתכת קטנה שהושארה שם במכוון כחלק מהניתוח, במקום קשר או תפר. סיכה כזאת אינה גורמת לכאבים.

הבעיה המשמעותית יותר היא הממצא במעי הגס שבגינו הומלץ לאמך לעבור ניתוח. לא פירטת מה הממצא העלול לגרום לאנמיה, לכאבים ואולי אף להפרעות בכליות. האם הממצא הוא גידול סרטני או דלקת כרונית? אני מניח שבוצעו בדיקות קולונוסקופיה, בדיקות הדמיה וביופסיות.

לפי תיאורך אימך סובלת מאיכות חיים ירודה ומסבל גופני. על מנת להחליט אם ניתוח יקל עליה או יגרום לסבל נוסף, יש לפנות עם כל החומר הרפואי לייעוץ של כירורג מומחה.

בברכה

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!