שאלה - בעקבות התקף פרכוסים עברתי בדיקת EEG (שהיתה תקינה, ללא ממצא חריג), ובדיקת CT של המוח. בתוצאות בדיקת ה- CT נכתב: פרונטלי תת-קונווקסיטלי אקסרא-אקסיאלי מימין הודגם ממצא מסוייד בגודל כ- 5.0 מ"מ,

השאלה:
בעקבות התקף פרכוסים עברתי בדיקת EEG (שהיתה תקינה, ללא ממצא חריג), ובדיקת CT של המוח. בתוצאות בדיקת ה- CT נכתב: פרונטלי תת-קונווקסיטלי אקסרא-אקסיאלי מימין הודגם ממצא מסוייד בגודל כ- 5.0 מ"מ, ללא סימני אפקט מסה או בצקת של רקמת המוח מסביב. אי


תשובה:


אוסטאומה היא גידול שפיר של העצם, המופיע בדרך כלל בעצמות הגולגולת. במקרה שלך, נמצאה אוסטאומה בעצם הגולגולת הפרונטלית, בחלק הקדמי של הגולגולת באזור המצח. בליטת העצם הזו קטנה ואינה לוחצת על המוח, לכן לא סביר שהיא גורמת לפרכוסים. מעבר לכך, לא נמצא אף ממצא לא תקין אחר במוח שיכול להסביר את הפרכוסים. לפיכך איני רואה דחיפות בפניה לנוירולוג לפני התור המיועד, אלא אם כן מופיעים פרכוסים נוספים או סימפטומים אחרים.

איחולי בריאות

ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!