שאלה - האם חולה המופיליה יכול לעבור ניתוח קטרקט?

השאלה:
האם חולה המופיליה A רשאי לעבור ניתוח להסרת קטרקט? ואם כן - מהו זמן ההחלמה?


תשובה:


לחולי המופיליה לא מומלץ לבצע פרוצדורות ניתוחיות, מכיוון שהסכנה לדימום אצלם גדולה. אם אם צריך, ניתן לקבל לפני הפרוצדורה פקטורי קרישה כגון נובוסבן.

ניתוח קטרקט נחשב כיום לניתוח בטוח, והסכנה לדימום לאחריו קטנה. ההחלמה מניתוח זה קצרה, מספר ימים. הייתי ממליצה לך לפנות לרופא המטפל שלך לפני ביצוע הפרוצדורה על מנת לבדוק את תפקודי הקרישה שלך, ובמידת הצורך, לקבל פקטורים לפני הניתוח.

בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!