שאלה - חזרה של סימפטומים לאחר הפסקת שימוש בתכשיר נוגד דיכאון

השאלה:
אני בן 36. בעקבות שימוש ממושך בסמים, בעיקר סמי מסיבות כמו אקסטזי וגראס, התחלתי לסבול לפני כ-5-4 שנים מהתקפי חרדה. עם הסמים הפסקתי לחלוטין. כיום אפילו סיגריה אני לא מעשן. בעקבות התקפי החרדה טופלתי במשך כשלוש שנים בפלוטין, במינון משתנה, עד שהתייצבתי


תשובה:


לעיתים אכן יש במהלך השימוש בתכשיר נוגד דיכאון וחרדה תקופות שבהן היעילות פוחתת, ויש צורך להעלות באופן זמני את המינון או להוסיף תכשיר הרגעה. אין זה אומר שהתרופה פלוטין הפסיקה להשפיע, בדרך כלל מדובר בנסיגה זמנית. לעיתים אכן מסתבר לאחר תקופת המתנה ובדיקה שהתכשיר אינו יעיל כבעבר, ואז צריך להחליף את הטיפול לנוגד דיכאון וחרדה אחר. את זה תוכל לדעת רק כשתראה איך תרגיש לאחר כחודשיים של המשך שימוש ללא שינוי.

שאלתך אם ייתכן שיש סיבה אחרת לתופעות היא שאלה מצוינת, ויש להתייחס אליה על ידי בחינה יסודית של חייך לאחרונה: האם יש שינויים כלשהם אשר קרו או אשר שעומדים להתרחש בקרוב, כגון שינויים במצב התעסוקתי, הזוגי או המשפחתי, שינוי מקום מגורים, או כל שינוי אחר? יש לזכור שגם שינויים שנהוג להתייחס אליהם כאל "טובים", כגון קידום בעבודה, נישואים וכדומה, יוצרים עומס רגשי, ולעיתים מזומנות גורמים להחמרה זמנית אצל אנשים שיש להם ברקע נטייה לחרדה או לדיכאון.

אני ממליצה להמשיך ללא שינוי עם הפלוטין עד לפגישה עם המטפל/ת הקבוע, ולהוסיף לוריבן במידת הצורך.

תרגיש טוב,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!