שאלה - חשש מתופעות הלוואי של סטרואידים

השאלה:
אני חולה באטופיק דרמטיטיס כמעט 3 שנים. בדרך כלל אני משתמש במשחות סטרואידיות ובאנטיהיסטמינים פעמיים במשך המחלה. הפעם השתמשתי בפרדניזון ורק ליומיים- שלושה, ועכשיו קיבלתי את התרופה במינון של 40 מ"ג ל3- ימים ואח"כ לרדת ב 10 מ"ג כל שלושה ימים, בסה"כ 12 י




תשובה:

תגובת הגוף לטיפול בפרדניזון ובכל תרופה אחרת היא אינדיבידואלית למטופל. כך ישנם מטופלים שיסבלו יותר מתופעות הלוואי של התרופה וישנם שפחות. קורס קצר בן 12 ימים בפרדניזון במרבית המקרים לא יוביל לתופעות הלוואי הקשות של סטרואידים.

התופעות אותן אתה מתאר הינן תופעות המופיעות לאחר טיפול ממושך וכרוני, וגם הן מופיעות רק בחלק מהמטופלים. שנית, תמיד חשוב לזכור כי רוב תופעות הלוואי של תרופות חולפות לאחר הפסקת נטילת התרופה.

על מנת לדעת פרטים נוספים על התרופה ותופעות הלוואי שלה תוכל לקרוא בפורטל אינפומד באינדקס התרופות או בשאלות ותשובות.




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל