שאלה - דרמואיד בשחלה אצל אישה שרוצה להרות

השאלה:
לפני 3 שבועות, בביקור שגרתי אצל הגינקולוג, נאמר לי שיש לי דרמואיד בשחלה הימנית, בגודל 2 ס"מ. הרופא לא היה מודאג ואמר לי לשוב אחרי המחזור. הדרמואיד עדיין שם. הרופא אומר שבינתיים אין צורך לגעת בדרמואיד, אבל מכיוון שאני רוצה להיכנס להריון, זה יכול


תשובה:


כפי שוודאי גם הבנת מן הרופא, דרמואיד הוא הגידול השפיר השכיח ביותר בשחלה, ובמרבית המקרים הוא אינו מעורר סיבה לדאגה. על פי רוב אין אפילו סימפטומים, אך אלה יכולים להופיע בהתאם לגודל הדרמואיד. ככל שהוא גדול יותר, כך יכולים להיות יותר סימפטומים.

שני הסיבוכים המשמעותיים שעשויים להתפתח, אם כי הם נדירים ביותר, הם תסביב של השחלה עקב גודל הדרמואיד ומשקלו, וכן היקרעות של הדרמואיד או התפוצצותו. לכן חשוב לעקוב אחר התפתחות הדרמואיד, ואם מזהים גדילה, מומלץ להוציאו בניתוח.

לגבי הריון, הדרמואיד עצמו לא אמור לפגוע בפוריות או בסיכויי הכניסה להריון, אך יש הממליצים להוציאו בכל מקרה לפני הריון, מכיוון שניתוח במהלך ההריון, אם חס וחלילה מתפתחים סיבוכים, פחות מומלץ, אם כי אינו בלתי אפשרי.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!