שאלה - הסיכון בנטילת גלולות לאישה בת 42 שמעשנת

השאלה:
אני נוטלת גלולות אורתו-ציקלן. בכל חודש, שבוע לפני המחזור, יש לי דימום קל והפרשות עם ריח רע שמחייב אותי לשטוף לעיתים קרובות. אגב, אני מעשנת, לא הרבה.


תשובה:


גלולות אורתו-ציקלן הן גלולות עם רמות גבוהות של הורמונים. רמות גבוהות מדי יכולות לפעמים לגרום לדימום לא סדיר. מכיוון שאת מעשנת, וגילך הוא 42, לא מומלץ לך להשתמש בגלולות למניעת הריון. השילוב של גלולות למניעת הריון וסיגריות יכול להגדיל את הסיכויים לקרישיות יתר.

אני ממליצה לך לגשת לרופא הנשים שלך על מנת לבדוק את סיבת הדימומים ועל מנת לדון בשינוי אמצעי המניעה בו את משתמשת.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!