שאלה - בתאריך 01/12/04 עברתי ניתוח קוסמטי שהיה כרוך בטישטוש עמוק. בדיעבד מסתבר

השאלה:
בתאריך 01/12/04 עברתי ניתוח קוסמטי שהיה כרוך בטישטוש עמוק. בדיעבד מסתבר שהייתי בשבוע השלישי להריוני. היום אני בשבוע השביעי להריוני. בהמשך לניתוח טופלתי באנטיביוטיקת אופלודקס במשך שבוע ימים פעמיים ביום. אשמח אם תוכלו לברר האם התרופה הנ"ל מסוכנת ל




תשובה:

אופלודקס, או בשמה הגנרי Ofloxacin, הינה תרופה אנטיביוטית שנחשבת
בקטגוריה C בהריון, כלומר:
במינונים גבוהים היא עשויה לגרום נזק בעוברי חיות, אולם אין די
מידע על השפעת התרופה בזמן הריון באדם, לכן כדאי להימנע ממנה בזמן
ההריון.

לגבי השימוש בה בהריון ולגבי השימוש בחומרי ההרדמה, אני מציעה
להתקשר למרכז הטרטולוגי בירושלים.

להלן הקישור:
http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=36&catId=150&PageId=1117




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ