שאלה - ירידה בערכי בטא אחרי גרידה

השאלה:
אני כמעט 6 שבועות אחרי גרידה בשל שק הריון ללא עובר בשבוע ה-8. לפני שבועיים הייתה לי פגישה בבית החולים ובה נאמר לי שבדו"ח הפתולוגי נכתב כי יש לשלול מולה קלינית. מכיוון שהאולטרסאונד מלפני הגרידה לא התאים להריון מולארי, וכך גם תוצאות בדיקת בטא מהשב


תשובה:


הירידה בינתיים נראית תקינה: שואפת ל-10. אך כדי לדעת בוודאות יש לבדוק מהם ערכי הייחוס במעבדה בה עשית את הבדיקה, כלומר, אם ערך שלילי אצלם זה ערך נמוך מ-10, או ערך הנמוך מ-2.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!