שאלה - נטילת התרופה פלוטין בהריון ובהנקה

השאלה:
אני נוטלת פלוטין 20 מ"ג ביום, וברצוני להתעבר ולהיניק את תינוקי העתיד לבוא. כמה זמן לפני ההנקה צריך להפסיק את השימוש בתרופה?


תשובה:


פלוטין (פלואוקסטין) היא תרופה נוגדת דיכאון המעכבת את הספיגה החוזרת של סרוטונין במוח. התרופה נחשבת לתרופה בקטגוריה C מבחינת השימוש בזמן הריון, כלומר נמצא שהיא גורמת נזק בעוברים של חיות מעבדה, ולכן לא מומלץ ליטול תרופה זו בהריון. למרות זאת ישנם מקרים בהם צריך לשקול את התועלת שבלקיחת התרופה לעומת הנזק, וזאת בהתאם להערכה פסיכיאטרית של מצב האם.

באופן עקרוני, מומלץ להפסיק את הנטילה כמה שבועות לפני הכניסה להריון. לא מומלץ ליטול את התרופה בזמן הנקה.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!