שאלה - אשה עם קרישיות יתר שמנסה להרות

השאלה:
בעקבות מקרים של הירדמות הפנים ויד שמאל בהריון ולאחר הלידה, שעברו בהצלחה, פניתי לנוירולוג, ובבירור קרישיות יתר נמצא PCR MTHFR הומוזיגוט. בייעוץ אצל המטולוג נקבע כי עלי להימנע מתכשירים הורמונליים, לקחת Tricardia פעם ביום, ואספירין בזמן הריון בלבד.


תשובה:


נטילת גלולות אינה גורמת לאי-פריון. לעיתים, נטילה רצופה ומומשכת יכולה להוביל למספר מחזורים שאינם ביוציים מייד לאחר הפסקת הנטילה, אך מכיוון שאת טוענת שבייצת, לא נראה שזהו המצב אצלך.

ממצא קרישיות היתר אינו אמור להשפיע על סיכויי הכניסה להריון. העניין מחייב רק מעקב ומשנה זהירות במהלך ההריון, כפי שהוסבר על ידי ההמטולוג. אינני יודעת כמה זמן את מנסה להרות, אך דעי שהזמן הממוצע לכניסה להריון עומד על כ-7 חודשים.

אני ממליצה לך להמשיך ולנסות, ובהמשך, אם לא יעלה הדבר בידכם, גשי לרופא הנשים לבירור.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!