שאלה - אבחון ודאי של אנדומטריוזיס באמצעות ביופסיה

השאלה:
לפני חודשיים לערך עברתי לפרוסקופיה, ולאחר ביופסיה של הציסטות אבחנו אצלי אנדומטריוזיס. הציעו לי לקחת גלולות, אך ציינו כי זה לא מבטיח את השקטת המחלה; או טיפול נטורופתי. אינני מקיימת יחסי מין בתקופה זו, ותקופה ארוכה לא לקחתי גלולות, רק חצי שנה בערך לפני


תשובה:


ביופסיה היא השלב השלישי והמכריע לאבחון אנדומטריוזיס לאחר בדיקה גינקולוגית ואולטרסאונד. תוצאות הבדיקה ודאיות. אנדומטריוזיס יכולה לגרום למגוון רחב של תסמינים, ולא תמיד יש התאמה בין חומרת המחלה לבין עוצמת התסמינים.

הטיפות מהשד אותן את מתארת יכולות להיות תופעה נורמלית, אך גם יכולות להעיד על רמה גבוהה של פרולקטין בגוף, לאו דווקא עקב הלפרוסקופיה שביצעת. אין לי נתונים לגבי הפרוצדורה שעברת, ולכן איני יכולה לומר לך אם היתה או לא היתה פגיעה בשחלות.

אמליץ לך לעקוב אחר ההפרשה מהשד, ואם היא חוזרת על עצמה, לפנות לרופא לבדיקה.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!