שאלה - הריון אחרי כריתת חצוצרה

השאלה:
אני בת 32, שבועיים לאחר כריתת חצוצרה בעקבות שני כשלונות IVF. באולטרסאונד נמצא כי השחלה השמאלית נדבקה מאחורי הרחם ולא היו שם זקיקים, אלא רק בשחלה הימנית. רציתי לדעת אם יש השלכות לכך שהשחלה איננה במקומה. האם לא היו שם זקיקים מסיבה זו?




תשובה:


לאחרונה פורסם מחקר המראה כי כריתת החצוצרה החולה אצל נשים שעברו כמה נסיונות הפריה כושלים שיפרה באופן משמעותי את סיכויי ההפריה שלהן לאחר מכן, אפילו ללא טיפולי פוריות. השחלה השמאלית אמורה להמשיך לתפקד כרגיל. הביוץ וההריון יהיו כמובן עם השחלה הימנית.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל