שאלה - טיפול עם טרבינאפין ותפקודי כליה

השאלה:
אני בן 72. בידי הימנית ובציפורניים, וכן בציפורני אצבעות הרגליים, יש לי פטרת. רופא עור התלבט אם להמליץ על שימוש בתרופה טרבינאפין מאחר שבגופי נותרה כליה אחת לאחר שהשנייה הוסרה עקב גידול ממאיר. עם זאת, בדיקות הדם האחרונות נמצאה רמת קראטינין של 1.2 ואי


תשובה:


לא ברור מתשובתך אם בסופו של דבר הוחלט על מתן התרופה או לא. 1.2 הוא ערך הקראטינין התקין העליון. לפי הספרות הרפואית, לא ידוע על פגיעה אפשרית של התרופה בכליות, אולם אם יש חשש, בשל מצבך המיוחד, הייתי ממליצה על מעקב תכוף יותר אחר תפקודי הכליה בזמן נטילת התרופה.

ד"ר ורד אסטרחן - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!