שאלה - ניתוח להוצאת ציסטה בשחלה והחלמה ממנו

השאלה:
אני בת 28, אם לתינוק בן חצי שנה. נמצאה אצלי בשחלה השמאלית ציסטה בגודל 7 ס"מ, והומלץ לי על ניתוח לפרוסקופיה. אני חשה כאבים בצד ימין ולא בצד שמאל. האם ייתכן שזה מקרין כאבים לאזור שממול? במסגרת מקצועי ועיסוקי עלי להיות בכושר גופני טוב. מהו זמן




תשובה:


ניתוח לפרוסקופיה הוא ניתוח עם זמן החלמה קצר יחסית. לאחר מספר ימים בלבד כבר חשים בטוב.

לגבי פעילות גופנית, אני מתארת לי כי תיאלצי לנוח מספר ימים, ולחזור לפעילות הגופנית בהדרגה. לגבי הצורך בניתוח עם פתיחת בטן מלאה, לא אוכל לענות, את זה יידעו הרופאים רק במהלך הניתוח. מובן שלאחר לפרוטומיה (פתיחת בטן) זמן המנוחה יהיה ארוך יותר.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ