שאלה - נטילת תרופה נגד פטריות בעת הנקה

השאלה:
יש לי פטריה בציפורן של הבוהן. יש לי תינוקת בת 3 חודשים ואני מיניקה. רופא העור שלי רשם לי שימוש בלק Amorolfine, או Loceryl. הוא לא ידע לענות האם זה עלול להזיק לתינוקת, ושלח אותי לברר במקומות אחרים. האם תוכלו לענות אם תרופה זו בטוחה בהנקה, או לשלוח או


תשובה:


לוצריל, או Amorolfine, ניתן כקרם או כלק לטיפול חיצוני נוגד פטריות לפטרות עור או ציפורניים. אין בספרות הרפואית דיווחים על תינוקות שאימותיהם השתמשו בתכשיר במהלך הנקה, לא ברור אם ואיזו כמות מופרשת לחלב האם, ולפי אחד המקורות, לא ניתן לשלול סיכון לתינוק היונק, אם כי, באופן כללי, הסיכון לחשיפה לחומרים בתכשירים מקומיים נמוך יותר לעומת הנזק שיכולים לגרום תכשירים סיסטמיים. לדעתי, אם מדובר בפטריה על ציפורן בודדת, אולי שווה לך לדחות את הטיפול עד תום ההנקה.

בברכה,

ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!