שאלה - מה נגרם לגוף כתוצאה מעודף אבץ? מה תפקיד האבץ בגוף?

השאלה:
מה נגרם לגוף כתוצאה מעודף אבץ? מה תפקיד האבץ בגוף?


תשובה:
אבץ הוא מינרל הכרחי לבריאותנו, שכמותו בגוף היא כ 2-3 גרם. הוא
אגור בעיקר בשרירים, בעצמות, בכדוריות הדם הלבנות, ברשתית, בעור,
בכבד ובבלוטת הערמונית. אבץ הוא מרכיב חשוב ביותר מ 300 אנזימים
בגוף שהנם זרזים ביולוגים ההכרחיים לריפוי פצעים, לפוריות, לייצור
חלבונים, לחלוקת תאים, לראיה, למערכת החיסון, ולהגנה מפני נזק
חמצוני.

חסר אבץ יכול לגרום לחוסר תאבון, לפגוע במערכת החיסון , לגרום
לקשקשת בעור, נשירת שיער, עיוורון לילה, שלשול, הפרעה בריפוי פצעים,
פגיעה בתפקוד המוח, פגיעה בחוש הטעם והריח ופגיעה בייצור הזרע.
בילדים חסר אבץ יכול להפריע בגדילה.

באנשים עם חסר אבץ, תוספת אבץ במזון עוזרת בחיזוק מערכת החיסון,
מחישה ריפוי פצעים, עוזרת לבריאות העור, שומרת על הראיה בגילאים
מבוגרים ומשפרת את איכות הזרע. כמו כן ישנן עדויות שכדורי אבץ
(כדורי מציצה) מגנים מפני הצטננות ומקצרים את משך ימי השפעת, אם כי
עובדה זו זקוקה לביסוס ע"י מחקרים נוספים.

הצריכה היומית המומלצת היא 12 עד 15 מ"ג ליום במבוגרים וצריכה של
פחות מ 50 מ"ג אבץ ליום נחשבת בטוחה. ככלל- רצוי לאכול יותר מאכלים
מכילי אבץ מאשר לקחת תוספי אבץ, אם אין חסר אמיתי- שכן עודף אבץ
אינו בריא: צריכה של מעל ל 200 מ"ג ביום עשויה להפריע לספיגה של
מינרלים אחרים כגון נחושת וברזל ובכך לגרום לאנמיה ולגרום להורדת
רמת הכולסטרול הטוב בדם. כמו כן אבץ במינון גבוה יכול לגרום לבחילות
והקאות, חום וצמרמורות, הפרעה למערכת החיסון, והפרעה בתפקוד מערכת
העצבים. בשל השפעתו הרעילה של עודף אבץ כדאי להיוועץ ברופא המשפחה
בקשר לתוספת אבץ בכדורים.

במזון, אבץ נמצא בעיקר בפרות ים (צדפות, שרימפס), בשר, ביצים,
קטניות, גרעיני דלעת, נבט חיטה ושמרי בירה.

לקריאה נוספת:
על אבץ ב- אינדקס הויטמינים ומינרלים של אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!