שאלה - טופלתי מספר פעמים באנטיביוטיקה לאחר שאובחנתי בחיידק ההליקובקטר, ולמרות ש

השאלה:
טופלתי מספר פעמים באנטיביוטיקה לאחר שאובחנתי בחיידק ההליקובקטר, ולמרות שלאחר כל טיפול גודל החיידק ירד (הנורמלי זה 5), אם לא המשכתי לקחת אנטיביוטיקה, לאחר חודש הוא פשוט עלה בחזרה. עברתי גם כמה בדיקות גסטרוסקופיה ואחרות כך שגם זו לא התשובה. הדבר גו




תשובה:

ישנם לפחות ארבעה פרוטוקולים שונים של שילובי תרופות לטיפול בחיידק
הקיבה הליקובקטר פילורי. הפרוטוקולים כוללים תמיד תרופה המפחיתה את
הפרשת החומצה בקיבה ואנטיביוטיקה משתי קבוצות שונות, לעיתים בשילוב
עם תרופות אחרות כמו ביסמות. אחוזי ההצלחה הם כ 90%. אם החיידק עמיד
לשילוב מסוים, ניתן לנסות ולתת פרוטוקול שונה. אם כמה פרוטוקולים
כשלו, ניתן לקחת תרבית ישירה מהקיבה ולבדוק את רגישות החיידק
לאנטיביוטיקה.

התסמינים שציינת הם גם תסמינים של מחלת ריפלוקס מהקיבה לוושט,
וכדאי לבצע הערכה לקיום תופעה זו אצלך.

ניתוח לא יעזור להכחדת החיידק, אולם מוצע לחולים עם ריפלוקס קשה.
אנא חזרי לרופא שלך להמשך בירור וטיפול.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ