שאלה - אני בטיפול של אורולוג מזה 3 שנים בענין ערמונית מוגדלת. תוצאות בדיקת אול

השאלה:
אני בטיפול של אורולוג מזה 3 שנים בענין ערמונית מוגדלת. תוצאות בדיקת אולטרסאונד מ- 28.12.04 מראות: "ערמונית מוגדלת בצורה ניכרת: 52 x 47 x 61




תשובה:
אני בטיפול של אורולוג מזה 3 שנים בענין ערמונית מוגדלת. תוצאות
בדיקת אולטרסאונד מ- 28.12.04 מראות: "ערמונית מוגדלת בצורה
ניכרת: 52 x 47 x 61 מ"מ; שארית שתן גדולה. נפח 240 סמ"ק", כשבדיקת
מעבדה מ- 14.12.04 מראה PSA 1.56. הכליות והשלפוחית תקינים.
אני מטופל ב- Xatral 10 ללא הועיל.

האם נתונים אלו מחייבים ניתוח דחוף, ומהם הערכים המחייבים מעבר
מטיפול תרופתי לניתוח, על-מנת לזכות שוב לאיכות חיים נורמלית,
שהרוסה עד היסוד. כמו כן אני חושש מנזקים בלתי הפיכים עקב עיכוב.

הגדלה שפירה של הערמונית היא בעיה שבגילך (71) סובלים ממנה עד 70%
מהגברים.

האינדיקציה לניתוח אינה קשורה בממדי הערמונית אלא בחומרת התסמינים.
האיגוד האמריקאי פיתח סולם תסמינים לדירוג מידת החומרה: תוצאה של
מעל 16 מעידה על הצורך לשקול ביצוע ניתוח.

אנא ראה כאן:
http://my.webmd.com/hw/health_guide_atoz/ug1952.asp
http://www.fpnotebook.com/URO9.htm

הניתוח עוזר במקרים רבים אולם גם לו יש סיבוכים. מומלץ למצות את
הטיפול התרופתי, ואם אין הטבה, כפי שנראה שמדובר במקרה שלך, כדאי
לשקול זאת.

[31/12/2004]




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ