שאלה - ירידה ביעילות התרופה סרוקסאט

השאלה:
אני נוטלת סרוקסאט זה כשנה בשל מספר תופעות, והתרופה עשתה פלאים, אבל לאחרונה אני חשה ירידה ביעילות התרופה. האם ייתכן שזהו מצב זמני, או שעלי לחשוב על תחליפים, היות שהשימוש בה הוא חיוני ביותר?


תשובה:


לעיתים יש תקופות של שינוי בעוצמת הבעיות, או של שינוי בתגובה של הגוף לתרופה, ואז חשים ירידה ביעילות, או בעצם, חזרה של תופעות שהיו לפני תחילת הטיפול.

אני ממליצה לך לגשת לרופא ולבדוק יחד אם חל שינוי בחייך שאולי תרם לשינוי שאת מרגישה. לעיתים, בתקופות כאלה, יש מקום להעלאת מינון התרופה, ולעיתים כדאי להמתין. ההחלטה צריכה להיעשות על בסיס אישי, בשיתוף הרופא המטפל, לפי מידת המצוקה שנגרמת לך ובהתחשב במשך הזמן בו מורגשת ההרעה במצב.

בהצלחה,
ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!