שאלה - טיפול בסימביקורט לאסתמה

השאלה:
אני בן 22 ולאחרונה גילו אצלי אסתמה קלה-בינונית. הרופא המליץ לי על טיפול יומי (שתי שאיפות ביום) של סימביקורט. האם זאת התרופה הטובה ביותר למצבי? האם היא יכולה להזיק לי? למכר אותי? בנוסף, עוד כחודש אני טס לטיול לדרום אמריקה ל-3 חודשים. האם טוב להתחיל




תשובה:


סימביקורט הוא טיפול מונע לאסתמה. לדרגה קלה עד בינונית של אסתמה, הטיפול בסימביקורט הוא מצוין. שימוש בו לא יביא לשיפור מיידי בזמן ההתקף, שכן שני המרכיבים שבו הם פועלים לטווח ארוך, ולכן הוא טוב יותר בתור טיפול מונע.

אין מניעה להתחיל את השימוש בתכשיר כעת, לפני הטיול. להיפך, זה נותן לך מספיק זמן לנסות את המשאף, שכן ייתכן שתמצא שהוא לא מספק.

לגבי תופעות לוואי, במינון המקובל, התרופה נסבלת היטב על ידי רוב החולים. תופעות הלוואי השכיחות יכולות לכלול עייפות, כאב ראש, צרידות, כיבים ויובש בפה. פטריה בפה היא תופעת לוואי נדירה יותר, וניתן למנוע אותה באמצעות שטיפת הפה לאחר כל שימוש במשאף.

עוד מידע תמצא כאן:

http://www.drugs.com/pro/symbicort.html




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר יהודה וייס ד"ר יהודה וייס
מומחה ברפואת עיניים, טיפול בכל מחלות... קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ