שאלה - ניתוח לב פתוח לחולה עם חשש לגידול בריאות

השאלה:
אבא שלי בן 65 עבר אירוע מוחי לפני שנה עם מחלת סוכרת ולחץ דם, והיום הוא צריך לעבור ניתוח לב פתוח (2 מעקפים). מתברר מהצילומים שהוא עבר שיש חשש לגידול סרטני בקצה הימני של הריאה הימנית. סימנים - שיעול קל עם כאבים בחזה. האם יש אפשרות שהוא יעבור שני ניתוח




תשובה:

בשלב זה צריך להמשיך בבירור של הממצא בריאות אשר נמצא בצילום החזה. השלב הבא הוא לעשות בדיקת CT חזה כדי להדגים בצורה ברורה ומדויקת יותר את הריאות ולברר אם אכן קיים שם גידול. אם מודגם בבדיקת ה- C.T. גוש בריאות, יש לבצע ביופסיה - תהליך שבו לוקחים דגימה מהרקמה ושולחים לבדיקה פתולוגית כדי לקבוע את מאפייני הרקמה. רק לאחר שיש תשובה מהביופסיה אפשר לקבוע האם מדובר בגידול ממאיר או שפיר. לכן עוד מוקדם להתמודד עם שאלת האפשרויות הטיפוליות שכן עוד אין אבחנה.

אתה מוזמן לכתוב לנו שוב כאשר תהיה אבחנה סופית. אם תהיה מעוניין במידע או בהתייעצות, נקווה שנוכל לסייע לך.

כל טוב ורפואה שלמה.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ