שאלה - חזרה של חרדה אחרי הפסקה זמנית של נטילת ציפראמיל

השאלה:
אישה בת 33 עם שני ילדים. זה כמה שנים שיש לי הפרעות חרדה התקפיות. לפני שנה התחלתי בנטילת ציפראמיל 20 מ"ג פעם ביום. לפני 3 שבועות בערך הפסקתי באופן פתאומי את התרופה ל-8 ימים, מפני שנגמרה לי התרופה כשלא הייתי בארץ. אחר כך המשכתי עם הכדורים. היום




תשובה:


לא אוכל לקבוע במאת האחוזים כי הפסקת התרופה היא זו שגרמה להתפרצות מחודשת של החרדה, אולם לפי הסיפור, סביר מאוד שזה אכן מה שקרה. ידוע כי בהפסקת התרופה התסמינים עלולים לחזור. לא מומלץ לעשות הפסקה בתרופות מסוג זה. בכל מקרה, חשוב שתמשיכי לקחת את התרופה בקביעות. אם תוך שבועיים-שלושה לא ישתפר מצב החרדות, פני לפסיכיאטר המטפל שלך להערכה מחודשת של מצבך. אני תקווה כי החרדות יעלמו בתוך זמן קצר.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
ד"ר יהודה וייס ד"ר יהודה וייס
מומחה ברפואת עיניים, טיפול בכל מחלות... קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ